12 feb

G.V. DOS kwalificeert zich met 2 teams voor het NK in Ahoy

DALEN – Tijdens de kwalificatiewedstrijd van het groepspringen in Dalen wisten twee teams zich te kwalificeren voor het NK Micro springen in Ahoy Rotterdam.

De twee teams die zich wisten te kwalificeren kwamen uit op het hoogste niveau waar de concurrentie er niet om loog. De junioren mix A en de senioren heren A sprongen de sterren van de hemel. Zij wisten als enige teams in hun categorie de norm te behalen. Dit is met recht een prestatie van grote klasse!

In totaal kwamen er 10 teams in actie. Allen hebben zij vrijwel foutloos gesprongen. Een resultaat om individueel en als team erg trots op te zijn!

Het NK wordt op 22 en 23 juni in Ahoy Rotterdam gehouden. In mei vinden voor de gymnasten de individuele wedstrijden plaats om zich te plaatsen voor datzelfde NK. Eén ding staat nu al vast. Ook dit jaar is G.V. DOS aanwezig op het NK. Dit jaar zelfs op A niveau.

23 jan

Schrijf je in voor de Tino van Loenhout Clubkampioenschappen

Beste (ouders van) leden, trainers en iedereen die G.V. DOS een warm hart toedraagt,


Op zondag 14 april 2024 organiseert G.V. DOS de Tino van Loenhout Clubkampioenschappen. Jij mag die dag laten zien wat je allemaal hebt geleerd tijdens de turn en/of springlessen. De wedstrijden vinden plaats in sporthal de Roomley. Het adres van de sporthal is Groenvelde 20 in Udenhout.

–> Vul dit formulier in <—
Om de Clubkampioenschappen goed en vlot te laten verlopen willen we je vragen om dit formulier in te vullen. Ook wanneer je verhinderd bent of niet wilt deelnemen. Wil je dit uiterlijk 4 februari doorgeven? Dat zorgt ervoor dat de Activiteiten Commissie de volgende fase van de voorbereiding in kan gaan.
 
Inschrijving Clubkampioenschappen 14-4-2024 – Google Formulieren

Een goede voorbereiding zorgt voor een optimale planning
In de huidige planning starten we op zondag om 8.30 uur. Het programma duurt tot ongeveer 20.30 uur. Dit is natuurlijk afhankelijk van het aantal deelnemers. De definitieve wedstrijdtijden worden uiterlijk op 1 maart gecommuniceerd.

Met jouw hulp zijn we in staat om de Clubkampioenschappen te organiseren
We kunnen nog hulp gebruiken op zaterdag 13 april voor het opbouwen van de zaal en op zondag 14 april voor diverse hand- en spandiensten. Ook zoeken we nog vrijwilligers die op zondag na de laatste wedstrijdronde de zaal mee opruimen. 

Help je een handje mee?
Op het inschrijfformulier geef je aan of je als ouders of enthousiaste familie een bijdrage wil leveren. Met een uurtje de handen uit de mouwen zijn we als vereniging ontzettend geholpen. 

Fonds gehandicapten sport
Ook dit jaar collecteren we weer voor het fonds gehandicapten sport. Het wordt op prijs gesteld wanneer je wat contact geld meeneemt om daar een bijdrage aan te leveren.

Met sportieve groet,

De Activiteiten Commissie
23 jan

Maaike Linnemeijer | vrijwilliger in beeld (deel 2)

Ik ben bij DOS betrokken omdat onze zoon Marijn al ruim 12 jaar tot de groep springers behoort.

Eind 2013 was er een tekort aan vrijwilligers bij DOS en heeft het toenmalige bestuur een avond georganiseerd waarbij je kon aangeven waar je interesse lag. Vanuit die avond is begin 2014 de Activiteiten Commissie (AC) opgericht. We organiseren elk seizoen de Tino van Loenhout Clubkampioenschappen, de bedankdag voor de vrijwilligers en we ondersteunen bij de organisatie van de Algemene Leden Vergadering.

De AC bestaat op dit moment uit 5 leden, die vanuit hun eigen kwaliteiten samenwerken. De ene persoon voelt zich fijn op de achtergrond, de ander is goed met cijfers, enzovoort. We vullen elkaar daar uitstekend in aan. We vergaderen op onregelmatige basis maar de frequentie wordt hoger naarmate een activiteit dichterbij komt. Ook het aantal appjes over en weer groeit dan.

Hoewel we een activiteit op poten kunnen zetten hebben we ook altijd nog hulp nodig. We zijn dan ook elk jaar blij met de hulp van ouders die in de zaal komen opbouwen of afbreken!

Het mooie van de activiteiten die we organiseren is de gezichten van de leden: spanning of blijdschap bij de clubkampioenschappen, plezier of competitiedrang bij de bedankdag. Dat geeft enorm veel voldoening!

20 dec

Na de jaarwisseling start er een extra basisles voor meiden (+- 7 tot 10 jaar)

Goed nieuws
G.V. DOS heeft met Elke Fonken – van Velthoven een trainster gevonden die op dinsdag van 18:00 tot 19:00 uur een les gaat verzorgen. Deze les start na de jaarwisseling op dinsdag 9 januari 2024. Het wordt een basisles voor meiden van ongeveer 7 tot en met 10 jaar die op de selectie zitten of die rond hetzelfde niveau zitten.

De samenstelling van de les is beoordeeld door de trainers en trainsters
Dit betekent dat (ouders van) leden waarvan bij het diplomamoment gezien is dat zij op dit niveau zitten, zijn benaderd met de vraag of zij naar deze les willen/kunnen. Deze leden ontvangen worden hier persoonlijk over geïnformeerd met praktische informatie.

Met dit extra lesmoment willen we de kwaliteit van de les verbeteren
Binnen de vereniging is er al langer behoefte aan extra lesmomenten. Het vinden van (hoofd) trainers is niet eenvoudig. Hierdoor hanteert G.V. DOS een wachtlijst omdat er niet voor alle nieuwe leden direct een plaats is. Bovendien zit ook de derde les op maandag erg vol en zijn er net te weinig handen om elk lid zoveel mogelijk aandacht te geven.

Heb je vragen?
Stel ze dan aan Elke. Elke is per mail (elkevanvelthoven@hotmail.com) en Whatsapp (0612655706) bereikbaar.

Wil je aan de slag als (hoofd)trainer?
Neem dan contact op met het bestuur (bestuur@gvdos.nl).

 

12 dec

Brons op NK groepsspringen voor het seniorenteam

Tijdens het NK groepsspringen op A/B niveau in Almelo wist het senioren team van G.V. DOS Udenhout het bronzen eremetaal te winnen. De senioren beten het spits af, sprongen niet foutloos maar vochten voor hun punten. Helaas bleken de twee andere teams al snel sterker. Toch een knappe prestatie van dit hard werkende team.

De junioren kwamen een paar rondes later in actie, maar moesten ondanks hun inspanningen de andere teams voor zich laten. Zij eindigden als laatste op dit Nederlands Kampioenschap.

Beiden teams hebben flexibiliteit getoond, (niet qua lenigheid want daar valt voor hen nog wat te halen..!) zij moesten zich aanpassen omdat de teamsamenstelling door enkele uitvallers was veranderd. Al met al dus een knappe prestatie.

Juransly sprong als nieuwste selectielid van onze club mee met het team van TurnTotaal Langedijk en won drie maal het zilver. Daarnaast won hij binnen de club samen met Mika de ‘stick medaille’ voor de meest goed gelande landingen van de dag!

04 dec

DOS Pietengym voor de peuters en kleuters

De afgelopen twee weken hebben de peuters en kleuters van DOS Pietengym gehad. Ze mochten over de daken klimmen,  balanceren en pakjes in de schoorsteen doen. En als ze wat hoger in de flat klommen, konden ze een pepernootje eten, dat was wel een uitdaging! Als verrassing kwam er nog een Piet langs die een zak met cadeautjes achterliet. De kinderen hebben er van genoten en gingen trots naar huis met een Pietendiploma.

18 nov

Helga en G.V. DOS al meer dan 40 jaar een succesvolle combinatie

Op 17 november werd Helga tijdens de ALV in het zonnetje gezet. Helga is al meer dan 40 jaar betrokken bij G.V. DOS. Helga is, net als vele andere meisjes uit Udenhout en omgeving, ooit begonnen met turnen in gymzaal de Schelf. In de loop der jaren kwamen daar andere activiteiten bij. Zo is Helga bijvoorbeeld trainster en bestuurslid geweest bij de vereniging. Je kan het zo gek niet bedenken of Helga heeft het met passie en plezier gedaan. 

Eén van de meest dierbare herinneringen is een optreden tijdens de G.V. DOS jubileumshow van enkele jaren geleden. Samen met haar dochter Tara en andere moeders en dochters stal ze de show met een  prachtige oefening.

Helga is niet te stuiten. Ook na 40 jaar blijft Helga lekker actief. Als turnster is ze wekelijks te vinden in de Schelf. Net als ruim 40 jaar geleden vindt ze het heerlijk om te turnen. Alleen nu kan ze dit wekelijks samen haar dochter doen. Dat is pas echt een bijzondere combinatie.

Helga bedankt voor alle jaren van betrokkenheid bij de vereniging!

15 nov

Anja Pijnenburg | vrijwilliger in beeld (deel 1)

Sinds 2009 geef ik samen met Ingeborg de peuter- en kleutergym op woensdag.

DOS zit in mijn bloed. Als kind heb ik zelf bij DOS geturnd en als snel ging ik mee als hulpleiding bij de kleutergym onder leiding van mijn moeder Corrie Pijnenburg. Zij is inmiddels al 56 jaar lid van DOS en het was dan ook een eer om haar te mogen opvolgen bij de peuter-kleutergym. Via DOS kon ik een trainerslicentie behalen bij de KNGU en was ik klaar voor de praktijk.

Elke woensdag geef ik met veel plezier les aan de allerjongste leden van 2,5 tot 6 jaar. Ik krijg hier ontzettend veel energie van. Het is heerlijk om mee te gaan in de fantasie en het enthousiasme van de kinderen. Dan voel ik me ook weer kind 😉! Tijdens de les zie je ieder kind groeien en dat geeft veel voldoening. Iedereen doet dit op zijn eigen niveau; voor het ene kind is het een grote stap om voor het eerst zonder mama te gymmen, de ander leert zonder handje over de balk te lopen en de volgende is al bezig met een beginnende handstand. De trotse blik van een kind dat iets nieuws leert dat is onbetaalbaar.

Naast de lessen ben ik voorzitter van trainers commissie en hou ik dagelijks de mail van DOS bij.

Groetjes Anja Pijnenburg

© 2024 Gymnastiek vereniging DOS Udenhout