04 dec

DOS Pietengym voor de peuters en kleuters

De afgelopen twee weken hebben de peuters en kleuters van DOS Pietengym gehad. Ze mochten over de daken klimmen,  balanceren en pakjes in de schoorsteen doen. En als ze wat hoger in de flat klommen, konden ze een pepernootje eten, dat was wel een uitdaging! Als verrassing kwam er nog een Piet langs die een zak met cadeautjes achterliet. De kinderen hebben er van genoten en gingen trots naar huis met een Pietendiploma.

18 nov

Helga en G.V. DOS al meer dan 40 jaar een succesvolle combinatie

Op 17 november werd Helga tijdens de ALV in het zonnetje gezet. Helga is al meer dan 40 jaar betrokken bij G.V. DOS. Helga is, net als vele andere meisjes uit Udenhout en omgeving, ooit begonnen met turnen in gymzaal de Schelf. In de loop der jaren kwamen daar andere activiteiten bij. Zo is Helga bijvoorbeeld trainster en bestuurslid geweest bij de vereniging. Je kan het zo gek niet bedenken of Helga heeft het met passie en plezier gedaan. 

Eén van de meest dierbare herinneringen is een optreden tijdens de G.V. DOS jubileumshow van enkele jaren geleden. Samen met haar dochter Tara en andere moeders en dochters stal ze de show met een  prachtige oefening.

Helga is niet te stuiten. Ook na 40 jaar blijft Helga lekker actief. Als turnster is ze wekelijks te vinden in de Schelf. Net als ruim 40 jaar geleden vindt ze het heerlijk om te turnen. Alleen nu kan ze dit wekelijks samen haar dochter doen. Dat is pas echt een bijzondere combinatie.

Helga bedankt voor alle jaren van betrokkenheid bij de vereniging!

15 nov

Anja Pijnenburg | vrijwilliger in beeld (deel 1)

Sinds 2009 geef ik samen met Ingeborg de peuter- en kleutergym op woensdag.

DOS zit in mijn bloed. Als kind heb ik zelf bij DOS geturnd en als snel ging ik mee als hulpleiding bij de kleutergym onder leiding van mijn moeder Corrie Pijnenburg. Zij is inmiddels al 56 jaar lid van DOS en het was dan ook een eer om haar te mogen opvolgen bij de peuter-kleutergym. Via DOS kon ik een trainerslicentie behalen bij de KNGU en was ik klaar voor de praktijk.

Elke woensdag geef ik met veel plezier les aan de allerjongste leden van 2,5 tot 6 jaar. Ik krijg hier ontzettend veel energie van. Het is heerlijk om mee te gaan in de fantasie en het enthousiasme van de kinderen. Dan voel ik me ook weer kind 😉! Tijdens de les zie je ieder kind groeien en dat geeft veel voldoening. Iedereen doet dit op zijn eigen niveau; voor het ene kind is het een grote stap om voor het eerst zonder mama te gymmen, de ander leert zonder handje over de balk te lopen en de volgende is al bezig met een beginnende handstand. De trotse blik van een kind dat iets nieuws leert dat is onbetaalbaar.

Naast de lessen ben ik voorzitter van trainers commissie en hou ik dagelijks de mail van DOS bij.

Groetjes Anja Pijnenburg

15 nov

De voorzitter in het zonnetje

Op 12 november werd onze voorzitter Steven Vervoort in het zonnetje gezet door de trainers, bestuur en commissieleden.  Steven is een zeer betrokken voorzitter die van grote waarde is voor DOS. Steven staat altijd klaar voor de vereniging, weet van aanpakken en doet dit alles met een lach op zijn gezicht! Bedankt Steven!!

Lijkt het je ook leuk om mee te denken en een bijdrage te leveren in het bestuur? Neem contact op met één van de bestuursleden. Henriëtte en Elke zijn vaak in de zaal te vinden. Een mailtje sturen mag natuurlijk ook bestuur@gvdos.nl. Alle hulp is welkom!

12 nov

De springgroepen (senioren en junioren) plaatsen zich voor het NK in Almelo

De senioren van G.V. DOS hebben zich op 4 november gekwalificeerd voor de finale van het NK
Tijdens de kwalificatiewedstrijd voor het NK Groepspringen heeft het seniorenteam van G.V. DOS zich gekwalificeerd voor de finale op B niveau op het onderdeel Pegasus. De Pegasus is het het toestel dat het vroegere paard heeft vervangen.

De kwalificatie voor het NK is een knappe prestatie. De senioren hadden bij eerdere onderdelen op het kwalificatietoernooi namelijk geen vliegende start gemaakt. In Lemmer (Friesland) scoorden zij, door een optreden met net iets te veel slordigheidsfoutjes, 0.1 punt te weinig. oor een kwalificatie op het onderdeel Mini trampoline. Op het onderdeel Airtrack werden een paar mooie sprongen geturnd. Helaas werd het merendeel van de sprongreeksen niet helemaal correct uitgevoerd. Het team moest zich daarom flink herpakken en opladen voor het laatste onderdeel. Met een positieve spirit zijn zij gestart op het onderdeel Pegasus. Met slechts enkele uitvoeringsfouten wisten zij, met een sterk optreden, genoeg punten binnen te halen voor de NK kwalificatie. 
—————————–

Het junioren Mix team heeft zich gekwalificeerd voor de NK finale op de Pegasus op B niveau
Dit team met louter toppers startten op 11 november in Nijverdal op de Pegasus. Op dit toestel sprongen ze de hoogste score van alle teams!


Op de Airtrack lieten zij wat puntjes liggen waardoor ze net niet gekwalificeerd zijn. Op de Minitrampoline kwamen ze echt te kort. De springers mogen tevreden zijn met het resultaat! Op 9 december springen zij met de senioren de finale in op de Pegasus in Almelo. Mika Vervoort won met maar liefst 10 perfecte landingen de eerste ‘DOS Stick Champion’ medaille!!
 

 

29 okt

De eerste Superloten zijn verkocht aan lokale ondernemers

Er zijn 7 Superloten van de Grote Clubactie verkocht. Lokale ondernemers hebben zich van hun beste kant  laten zien. Zij kochten verschillende Superloten. Eén Superlot kost €150 waarvan 80% direct naar de vereniging gaat.

G.V. DOS investeert de opbrengst van de Grote Clubactie in nieuwe materialen. De verwachting is dat we in het nieuwe jaar diverse materialen kunnen aanschaffen te vervanging van de huidige materialen. 

G.V. DOS bedankt onderstaande lokale ondernemers.
Mister Voip
Boomrooierij Weijtmans BV
Total Safety Solutions

19 okt

De ALV vindt plaats op vrijdag 17 november

De ALV start om 19.30 uur en vindt plaats in sportzaal de Schelf. De opstelling van de tribune geeft ons de mogelijkheid om daar de ALV te organiseren. Leden, ouders van leden en iedereen die G.V. DOS een warm hart toedraagt zijn van harte welkom.

13 okt

Bijna € 800 dankzij jullie stemmen via Rabo ClubSupport

Sporters geven aan zich gelukkiger te voelen dan mensen die niet aan sport doen. Iedereen verdient daarom een vereniging om te sporten. Een vereniging zoals G.V. DOS. Het is als een 2e huis. Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. 

Dankzij de stemmen van leden van de Rabobank ontvingen wij €799,31 om te investeren in onze vereniging. Net als ieder jaar moeten we toestellen en materiaal vervangen wat niet meer voldoet aan de gestelde normen. Deze bijdrage wordt daarvoor gebruikt. Het is goed om je te realiseren dat een eenvoudige ogende plofmat meer dan € 1.000 kost. 

15 sep

Wij doen mee met de Grote Clubactie!

De verkoop start op zaterdag 23 september. Vanaf dat moment ontvang je jouw persoonlijke pagina om clubloten te verkopen. Tijdens je eerstvolgende les ontvang je jouw verkoopboekje. 

Alle topverkopers ontvangen een mooi bedrag voor hun inspanning voor de vereniging
Verkoop je meer dan 25 loten dan ontvangt de verkoper, na afloop van de actie, € 5. Verkoop je meer dan 40 loten dan ontvangt de verkoper € 10. Bij meer dan 100 loten ontvangt de verkoper zelfs € 25. Kortom, een win win situatie. Jij blij, G.V. DOS blij!

© 2023 Gymnastiek vereniging DOS Udenhout