23 mei

DOS Udenhout behaalt het indrukwekkend aantal van 22 NK finales in Ahoy

Drachten – Tijdens de kwalificatiewedstrijd voor het NK Individueel springen in Drachten wisten maar liefst 13 springers een finaleplaats te behalen voor het Nederlands Kampioenschap dat 25 juni zal plaatsvinden in Ahoy Rotterdam

Vijfentwintig gymnasten van G.V. DOS, in de leeftijd van 7 tot en met 27 jaar kwamen in Drachten in actie. Ze sprongen de sterren van, en bijna uit, de hemel op de toestellen pegasus, minitrampoline en airtrack. Dertien gymnasten wisten zich te kwalificeren voor het indrukwekkende aantal van 22 finaleplaatsen op het NK. Dit was ruim boven verwachting gezien de gemankeerde periode van voorbereiding vanwege Covid-19. 


Op zaterdag 25 juni komen deze gymnasten in actie tijdens de Dutch Gymnastics The Finals waar de Nederlandse top in het groepsspringen, maar ook het dames- en herenturnen vertegenwoordigd zal zijn.

Dit zijn de springers die zich gekwalificeerd hebben voor het Nederlands Kampioenschap
Yannick | pega + mini
Marijn | pega + mini
Jesse | airtrack + pega
Mika | airtrack + pega + mini
Teun | airtrack +mini
Raison | pega + mini
Joy | airtrack
Sanne P. | mini
Lieze | pega + mini
Suze | airtrack + mini
Lindy | airtrack
Angela | pegasus
Youri | pegasus 
Sanne D. | mini (reserve)
Ilse | pega (reserve) 


17 mei

Onze vereniging heeft meer juryleden nodig

De reden hiervoor is simpel. Zonder het leveren van juryleden tijdens wedstrijden mag je als vereniging geen deelnemers afvaardigen. Dit geldt voor de turnwedstrijden en voor de wedstrijden bij het groepsspringen. Een bijkomend voordeel van meer juryleden binnen de vereniging is dat een jurylid ook nuttige tips kan geven aan leden en trainers. Zo zetten we samen een nog betere prestatie neer op basis van de meest actuele (jury)informatie.

Het volgen van een jury-opleiding is relatief eenvoudig. Een dergelijke opleiding vindt namelijk online, en daarmee digitaal plaats. Zowel voor het turnen als het groepsspringen zijn extra juryleden meer dan welkom. Meer informatie hierover is beschikbaar bij de trainers van de selectie. Yvonne voor het Turnen en Juliet voor het Groepsspringen.

16 mei

De voorbereidingen van de Clubkampioenschappen zijn gestart

De kampioenschappen vinden plaats in het weekend van 9 en 10 juli. Het programma voor het weekend is nog niet bekend. Hier wordt nog hard aan gewerkt door de Activiteiten Commissie. Voor nu vragen we je vast om dit weekend vrij te houden.

De clubkampioenschappen zijn voor G.V. DOS het moment van het jaar waarop elk lid (turners en springers) zijn of haar talent kan laten zien aan  hun ouders, verzorgers, oma’s en opa’s. We hopen dat iedereen hier aan deel kan nemen. Zodra het programma bekend is, informeren we je hierover. 

Op de vrijdagavond voor en de zondagmiddag na de kampioenschappen zijn handen ter ondersteuning voor het op- en afbouwen meer dan welkom. Heb je zelf nog ideeën hoe je kan helpen? Laat het dan weten aan de Activiteiten commissie.

16 mei

Wie jarig is trakteert!

G.V. DOS trakteert vanwege het 75 jarige jubileum
Vanwege dit jubileum krijgen alle leden een prachtig cadeau. Het is de Activiteiten Commissie gelukt om een unieke Dopper te ontwerpen. Op deze Dopper staat het jubileumlogo van onze vereniging. Op woensdag 11 mei werd de eerste Dopper uitgereikt aan Yannick, de ontwerper van het jubileumlogo.

Jouw Dopper ontvang je van je trainer. Heb je jouw Dopper nog niet gehad? Vraag er dan naar tijdens je eerstvolgende training.

Goed om te weten. Nog niet zo heel lang geleden werd er op een bijzondere wijze bij stil gestaan bij het jubileum. Onze vereniging was één van de centrale onderwerpen in de Unentse Sprokkels.

25 mrt

G.V. DOS al 75 jaar een begrip in Udenhout en omgeving

Op vrijdag 25 maart wordt de nieuwe editie van de Unentse Sprokkels gepresenteerd. Ook in het Stadsnieuws Tilburg is er een paginagroot (pagina 23) artikel aan gewijd. Corrie Pijnenburg en Juliet Brokken hebben zich ook voor deze gelegenheid laten interviewen. Eén van de mooiste zinnen: “Dat maakt DOS tot een gemeenschap waar het goed toeven is”.

14 mrt

Het 75 jarig bestaan van onze vereniging staat in de Unentse Sprokkels

Erfgoedcentrum ’t Schoor brengt jaarlijks een boekje Unentse Sprokkels uit met verschillende verhalen over de geschiedenis van Udenhout en Biezenmortel.

Namens onze vereniging hebben Corrie Pijnenburg – Mathijssen en Juliet Brokken een omvangrijk fotoalbum aangereikt over de geschiedenis en de groei van onze 75-jarige gymnastiekvereniging. Dit hebben zij met zorg samen met andere (oud) leden gedaan. Er zitten bijzondere en mooie oude foto’s bij.

De Unentse Sprokkels nummer 19 wordt gepresenteerd op vrijdagavond 25 maart. Iedereen is van harte welkom bij deze presentatie. De presentatie vindt plaats bij Ontmoetingscentrum ’t Plein in Udenhout. Het programma start om 20.00 uur. Voor een gastvrije ontvangst is vooraf aanmelden gewenst. Dit kan via mail
 
De verkoop van de Unentse Sprokkels nummer 19 start direct na afloop van de presentatie. De Sprokkels zijn te koop bij verschillende verkooppunten voor € 10,00 per stuk. Vanaf 28 maart zijn de boeken te koop bij The Read Shop/DA drogist, Fotogalerie Angelique of bij firma Hoppenbrouwers in Udenhout en bij bakkerij Geerts in Biezenmortel. Ook op ’t Schoor ligt de Sprokkels, tijdens de reguliere openingstijden, voor je klaar. 


 
 
 
De demonstratie op 25 maart maakte grote indruk op alle aanwezigen
De springers van G.V. DOS lieten de “Ooeehs en Aaahhsss” door de zaal vliegen. Ook het applaus was niet mals. Dit maakte nogmaals duidelijk dat de gymsport zich de afgelopen decennia binnen onze vereniging in vogelvlucht heeft ontwikkeld. Niet alle dorpsbewoners waren bekend met de acrobatische kunsten van onze leden.
23 feb

We gaan weer van onze sport genieten

Dat is wat minister Ernst Kuipers van VWS tijdens de laatste persconferentie zei. Dat is precies wat wij als vereniging gaan doen. En gelukkig eigenlijk nooit zijn vergeten. 

In het protocol Verantwoord sporten van NOC-NSF vind je alle relevante informatie 
Een overzicht van alle maatregelen voor de sport vind je op de website van de rijksoverheid

Vanaf 25 februari vervalt de verplichting om een Corona Toegangs Bewijs te laten zien
Dit geldt voor sporters en voor ouders en begeleiders die in de sportzaal aanwezig zijn. Ook vervalt de verplichting voor het gebruik van een mondkapje. Dit betekent dat ouders weer welkom zijn in de kleedkamers om hun kroost te ondersteunen. Bovenstaande regels gelden voor sportzaal de Schelf omdat dit een locatie is waar minder dan 500 mensen bijeen zijn.

Het exploitatiebedrijf van de gemeente Tilburg heeft de tribune verwijderd uit sportzaal de Schelf
Dat betekent dat er op dit moment geen zitplaatsen zijn om de training bij te wonen. De gemeente heeft de belofte gemaakt om deze ruimte in te richten. Tot dat moment is het mogelijk een eigen (camping) stoel mee te nemen wanneer je daar behoefte aan hebt. Wij blijven als vereniging in gesprek met de gemeente om snel met een nieuwe inrichting te komen.

Deze week heeft Mark van Dongen afscheid genomen als trainer
Mark was als trainer en eerder als actief lid bijna 14 jaar betrokken bij de vereniging. Met pijn in zijn (sport)hart heeft hij afscheid genomen. In de lessen van maandag 21 februari is er feestelijk afscheid genomen. Tony van Schaardenburg neemt na de voorjaarsvakantie zijn lessen als hoofdtrainer over.  G.V. DOS wil werk maken van sponsoring

Daarom zoekt het bestuur betrokken ouders en/of leden die de handen ineen slaan om met sponsoring aan de slag te gaan. Op dit moment is er namelijk geen sponsorcommissie. 

Vind je het leuk om dit te doen?
Heb je originele ideeën?
Heb je een uurtje in de week over? Of misschien twee uurtjes in de maand?

Als vereniging zijn we dan op zoek naar jou. Neem contact op met het bestuur.

Geld verdienen voor G.V. DOS vanuit je (luie) stoel?
Dat kan ook. Vrij eenvoudig zelf. Zorg er voor dat je jouw online aankopen doet via de SponsorKlikspagina van GV DOS. Voor jou een kleine moeite, voor onze vereniging directe inkomsten.


Het werkt heel simpel. Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling die via Sponsorkliks gedaan wordt. Deze commissie wordt op de bankrekening van G.V. DOS gestort. Of je nu rechtstreeks naar bijvoorbeeld Bol.com gaat of je gaat via Sponsorkliks naar de site van Bol.com, je betaalt hetzelfde. Alleen in het laatste geval keert Bol.com onze vereniging een commissie uit.

Deelnemende bedrijven zijn onder andere: AH.nl, Thuisbezorgd.nl, Coolblue, Bol.com, Booking.com en Hotels.com. Te eenvoudig?! Eigenlijk wel. Het enige wat je hoeft te doen, is bij een online aankoop of bestelling denken aan G.V. DOS.

26 jan

G.V. DOS is drie assistent-trainers rijker

De afgelopen periode zijn er vijf gemotiveerde sporters gestart aan de opleiding tot assistent-trainer. Op zondag 23 januari mochten de eerste drie toppers hun diploma in ontvangst nemen. Van links naar rechts werden Guusje, Suze en Marijn daarom in het nieuw gestoken. Binnenkort volgen Meagan en Mika.

Het ontwikkelen van onze sporters en trainers past in het beleid van onze vereniging. Samen zijn wij G.V. DOS.


©2022 Gymnastiek vereniging DOS Udenhout