04 jun

Twee teams Nederlands kampioen tijdens het NK Groepsspringen in Utrecht

Tijdens het NK groepsspringen op C niveau wisten twee teams van G.V. DOS Udenhout de nationale titel te bemachtigen. In de ochtend werd het senioren mix team kampioen op de airtrack. Daarnaast wisten zij op de overige twee toestellen, mini en tumbling, het brons binnen te slepen.   

Het junioren mix team wist in de middag kampioen te worden op tumbling. Een toestel wat bij DOS niet meer aanwezig is en waar een enkeling dus nog nooit op gesprongen had. Op de airtrack wisten zij met dezelfde sprongen ook nog eens het brons te behalen. Dit team moest heel wat aanpassen tijdens de wedstrijd door blessureleed. Erg knap dat zij op zo’n jonge leeftijd hier al zo flexibel mee om kunnen gaan.  

Van de 250 teams die in actie kwamen, waren er drie uit Udenhout. Het junioren damesteam sprong in de ochtend in een erg sterk en groot deelnemersveld. Zij wisten bijna overal in de top10 te eindigen en mogen daarmee ook erg trots zijn op hun behaalde resultaat.

De sfeer zat er weer lekker in. Er zijn veel nieuwe sprongen getoond. Het jongste team van G.V. DOS ontbrak omdat zij nog niet helemaal en compleet waren voor een deelname op dit podium. 

Dit is het eerste NK van deze maand. Over drie weken gaan de gymnasten van G.V. DOS strijden om de nationale titels in Ahoy. In diverse leeftijdscategorieën op verschillende niveaus wordt deelgenomen aan het NK individueel en het onderdeel Micro teamgym.

Op 1 juli vinden de Club Kampioenschappen van G.V. DOS plaats in de Roomley. Dat is een prachtig podium voor de recreatieve leden en de selectie leden om aan familie en vrienden te laten zien hoe ze zich het afgelopen jaar op hun eigen niveau hebben ontwikkeld.

© 2023 Gymnastiek vereniging DOS Udenhout