21 jun

Op zaterdag 10 juni waren de toestelfinales waarbij verschillende turnsters van DOS meededen

 

Het was extra moeilijk om een plaatste te bemachtigen. Dus we zijn al erg trots op degenen die mee mochten doen. Bij de onderbouw waren er maar drie turnster die een toestelfinale hadden. Alle drie bij sprong. Ze lieten mooie sprongen zien. Helaas was het niet genoeg voor een podiumplaats. Sophie Henebiens greep net naast de medailles met een 4de plek. Suus en Annika werden 8ste.

Bij de bovenbouw hadden we meer turnsters. Bij de jeugd 2, mochten Lindy van Erp en Evelien van Hassel deelnemen aan de brugfinale. Ze werden 5e en 7e. Lizzy mocht haar kunsten bij de balk vertonen. Helaas een val, waardoor ze zakte in het classement. Ze werd 7e.

Er werd ook geturnd op vloer. Guusje had een hele mooie oefening, met een zere hoge uitgangswaarde. Ook Lizzy mocht nog een keer aantreden. Beiden lieten een goede oefening zien.

Bij de junioren mocht Diewertje haar balk oefening laten zien. Ze eindigde op de 6de plaats. Heel knap van haar. Ze neemt pas een jaar deel aan de selectieles.

Bij de senioren ging het goed. Bij de sprong mochten Patricia en Julie meedoen. Patricia werd 1e en Julie 3e. Toch leuk twee DOS’ers op het podium. Bij de 4e divisie mocht Elke springen. Twee mooie sprongen. Vaak eindigt ze bij de beste drie, alleen dit keer niet, Helaas.

Bij de brug mochten Ilse en Patricia mee doen. Ilse greep ook net naast de medailles en Patricia werd 6e.

Op balk moest Yvonne zelf jureren. Dat vonden de turnsters wel spannend als je eigen trainster je oefening moet beoordelen. Renske behaalde een 8e plaats. Laura eindigde op de 2e plaats, Elke op de 4e.

Er is dus weer goed presteert de trainsters zijn weer trots op de meiden. En wie weet zit er volgend jaar een medaille in.

©2020 Gymnastiek vereniging DOS Udenhout