26 jun

G.V. DOS is drie Nationale titels rijker

Rotterdam – Tijdens het NK individueel springen in Ahoy Rotterdam was onze vereniging met twaalf springers vertegenwoordigd. Vier van hen wisten medailles te winnen en drie van hen zelfs de nationale titel. 

Na de kwalificatiewedstrijd in Drachten mocht er een delegatie van twaalf springers afreizen om tijdens de finales in Ahoy Rotterdam hun beste sprongen te laten zien. Opvallend is dat alleen de heren in de prijzen zijn gevallen.

Mika (links) Teun (rechts)

Mika Vervoort won het goud op het onderdeel Pegasus en zilver op de Minitrampoline en Airtrack. Ontzettend knap. Ook omdat hij in het najaar van dit seizoen een periode uit de roulatie was vanwege een gecompliceerde elleboogbreuk. 

De talentvolle Teun Vermeer sprong als enige gymnast op het hoogste niveau van Nederland op het onderdeel Minitrampoline. Met een indrukwekkende dubbele salto won de elfjarige Teun het goud. Bij de Airtrack kreeg hij het brons omgehangen.

Marijn (links) Jesse (rechts)

Jesse van den Dries won de gouden plak op het onderdeel Pegasus met bijna foutloze sprongen. Hij ging er met het brons vandoor op de Airtrack.

Marijn Linnemeijer wist een bronzen plak te bemachtigen op zowel Pegasus als Minitrampoline. Een kroon op zijn harde werken en doorzettingsvermogen in het gevecht tegen ‘the Twisties’, bij deze toestellen. 

Ook alle andere DOS-sers hebben laten zien dat zij thuishoren in dit sterke deelnemersveld en mogen trots zijn op hun individuele prestaties. Zij stonden niet voor niets op het Nederlands Kampioenschap tussen alle andere toppers. De uitslagen zijn te vinden via deze link.

Twee weken geleden wist G.V. DOS al meerdere nationale titels te winnen tijdens het Groepsspringen waar zij als team in actie kwamen. Een succesvol seizoen voor onze vereniging!

Wil je de spectaculaire sprongen eens live bekijken? Dat kan elke zaterdag tijdens een selectieles in de Schelf of op topniveau tijdens de clubkampioenschappen op zaterdag 9 juli in de Roomley in Udenhout.

© 2023 Gymnastiek vereniging DOS Udenhout