12 nov

De springgroepen (senioren en junioren) plaatsen zich voor het NK in Almelo

De senioren van G.V. DOS hebben zich op 4 november gekwalificeerd voor de finale van het NK
Tijdens de kwalificatiewedstrijd voor het NK Groepspringen heeft het seniorenteam van G.V. DOS zich gekwalificeerd voor de finale op B niveau op het onderdeel Pegasus. De Pegasus is het het toestel dat het vroegere paard heeft vervangen.

De kwalificatie voor het NK is een knappe prestatie. De senioren hadden bij eerdere onderdelen op het kwalificatietoernooi namelijk geen vliegende start gemaakt. In Lemmer (Friesland) scoorden zij, door een optreden met net iets te veel slordigheidsfoutjes, 0.1 punt te weinig. oor een kwalificatie op het onderdeel Mini trampoline. Op het onderdeel Airtrack werden een paar mooie sprongen geturnd. Helaas werd het merendeel van de sprongreeksen niet helemaal correct uitgevoerd. Het team moest zich daarom flink herpakken en opladen voor het laatste onderdeel. Met een positieve spirit zijn zij gestart op het onderdeel Pegasus. Met slechts enkele uitvoeringsfouten wisten zij, met een sterk optreden, genoeg punten binnen te halen voor de NK kwalificatie. 
—————————–

Het junioren Mix team heeft zich gekwalificeerd voor de NK finale op de Pegasus op B niveau
Dit team met louter toppers startten op 11 november in Nijverdal op de Pegasus. Op dit toestel sprongen ze de hoogste score van alle teams!


Op de Airtrack lieten zij wat puntjes liggen waardoor ze net niet gekwalificeerd zijn. Op de Minitrampoline kwamen ze echt te kort. De springers mogen tevreden zijn met het resultaat! Op 9 december springen zij met de senioren de finale in op de Pegasus in Almelo. Mika Vervoort won met maar liefst 10 perfecte landingen de eerste ‘DOS Stick Champion’ medaille!!
 

 

© 2023 Gymnastiek vereniging DOS Udenhout