15 nov

Anja Pijnenburg | vrijwilliger in beeld (deel 1)

Sinds 2009 geef ik samen met Ingeborg de peuter- en kleutergym op woensdag.

DOS zit in mijn bloed. Als kind heb ik zelf bij DOS geturnd en als snel ging ik mee als hulpleiding bij de kleutergym onder leiding van mijn moeder Corrie Pijnenburg. Zij is inmiddels al 56 jaar lid van DOS en het was dan ook een eer om haar te mogen opvolgen bij de peuter-kleutergym. Via DOS kon ik een trainerslicentie behalen bij de KNGU en was ik klaar voor de praktijk.

Elke woensdag geef ik met veel plezier les aan de allerjongste leden van 2,5 tot 6 jaar. Ik krijg hier ontzettend veel energie van. Het is heerlijk om mee te gaan in de fantasie en het enthousiasme van de kinderen. Dan voel ik me ook weer kind 😉! Tijdens de les zie je ieder kind groeien en dat geeft veel voldoening. Iedereen doet dit op zijn eigen niveau; voor het ene kind is het een grote stap om voor het eerst zonder mama te gymmen, de ander leert zonder handje over de balk te lopen en de volgende is al bezig met een beginnende handstand. De trotse blik van een kind dat iets nieuws leert dat is onbetaalbaar.

Naast de lessen ben ik voorzitter van trainers commissie en hou ik dagelijks de mail van DOS bij.

Groetjes Anja Pijnenburg

© 2023 Gymnastiek vereniging DOS Udenhout