21 dec

Uitslag NK springen in Kerkrade

Zaterdag 20 december was het dan zo ver, vol met zenuwen reisden acht springers van DOS of naar Kerkrade om daar deel te nemen aan het NK individueel springen op het allerhoogste niveau. Zonder dat deze springers wat zouden presteren, was het dus al een hele prestatie dat hun niveau het toe laat om hieraan mee te mogen doen!

In ochtend mochten de mannen hun kunsten tonen en in de middag mochten de dames laten zien wat zij allemaal in petto hadden. Ouders en familieleden waren in grote getallen afgereisd naar het zuiden om de Dossers aan te moedigen. Trainster Angela en Juliet begeleiden de springers in de wedstrijdzaal en onze kersverse trainster Jessica hield op de tribune alle scores nauwkeurig bij!

Merijn van Helden beet het spits af, tijdens het inspringen was hij foutloos. “Dit is een super fijne trampoline” zei hij nog vol enthousiasme om zijn sprongen te tonen. Merijn neemt een harde aanloop, zo hard als hij altijd doet. Springt op hoge hoogte, maar weet helaas niet alle sprongen te landen. Jammer, maar wij weten allemaal dat Merijn deze sprongen kan.. alleen de zenuwen zaten hem een beetje in de weg.. Juliet en Merijn wachten in de zaal. Ondanks dat Merijn zijn sprongen tegen vond vallen, moedigde hij luidkeels zijn teamgenoten Tibbe en Loek aan.

Tibbe was tijdens het wachten op de tribune erg kalm, maar eenmaal in de zaal werd ook hij nerveus. Stilzitten werd steeds lastiger, maar gelukkig kon hij samen met Loek wat warm rennen in de berging. Tibbe heeft drie goede sprongen neergezet en heeft ontzettend netjes gesprongen op de minitrampoline. Na gisteren, mag hij zichzelf vierde van Nederland noemen!!! Ook Loek heeft goed gesprongen en heeft zelf zijn schroef (die hij nog niet zo lang springt!) op zijn voeten weten te landen. Een top prestatie! Helaas kwamen beide voeten niet tegelijk op de mat, waardoor zijn sprong niet werd geteld. Ondanks dat, mag ook hij tevreden zijn met zijn prestatie. Hij is zevende van Nederland van de heren in zijn categorie!!

Na het aanmoedigen van zijn teamgenoten mocht Merijn nog een tweede keer in actie komen, op de pegasus. Tijdens het inturnen gingen zijn sprongen foutloos, Merijn had zich dus weten te herpakken, maar helaas namen ook hier de zenuwen de overhand. Merijn sprong op een gegeven moment zelfs zo hard, dat hij geen overslag halve in op de pegasus deed, maar een barani over de pegasus en trainster heen, zo hoog kan hij dus springen.. dus wij weten zeker, dat Merijn zich wel weer naar een nieuw NK springt.. waar hij een nieuwe kans krijgt om alles uit zichzelf te halen!

In de ochtend was ook Mats nog aan de beurt, die erg veel zin had in zijn vakantie.. maar toch zeker het NK niet over wilde slaan, de hele familie vertrekt nu een dag later, want ook zij wilden de springen van Mats niet missen! Mats springt erg netjes ook voor hem was de schroef het bepalende moment.. Trainster Juliet wilde ook heel graag dat de schroef, waar hij zo hard aan heeft gewerkt, zou lukken en voerde de druk wat op.. “Als je de schroef net zo netjes landt als tijdens het inspringen, dan bak ik een taart voor je!” en jawel… Juliet mag nu een taart gaan bakken, want Mats deed zijn schroef perfect!! De tegenstanders van Mats deden moeilijkere sprongen, maar Mats mag niet vergeten dat hij vijfde van Nederland is geworden!!

Terwijl de heren hun laatste sprongen inzetten, verzamelden de meiden van DOS zich op de tribune. Zowel de heren als dames van DOS moesten even wachten op de tribune en zagen een bekende.. Bastijn die zij kennen van de valkuiltrainingen.. ze hebben genoten van de spectaculaire sprongen van Bastijn en de andere senioren op dit NK. Dubbel salto gestrekt uit de minitrampoline, triple salto’s en heel wat schroeven werden uitgevoerd.

De dames waren in de middag aan de beurt, Charlotte beet het spits af met haar sprongen over de pegasus. Waar zij ontspannen en met mooie sprongen 10 van Nederland werd, met maarliefst 25 tegenstanders! Dat verbaasde haar trainster, maar zeker ook zichzelf. Want tussen alle tsukahara’s heeft zij dus een mooie score weten neer te zetten met iets wat eenvoudigere oefeningen. Charlotte heeft nu nog meer zin om ook de tsukahara enzo te trainen!

Daarna was Loes aan de beurt op zowel de minitrampoline als pegasus. Bij de minitrampoline werden haar sprongen wat afgewaardeerd omdat de houdingen niet perfect aangehouden waren, maar Loes springt zo netjes dat alle DOS ouders op de tribune totaal niet meer begrepen waarom haar punten zo laag waren. En terecht.. want ze mag gewoon tevreden zijn met haar punten. Na de minitrampline was de pegasus voor haar aan de beurt.. waar ze ‘echt’ hard op had getraind. En haar harde werken werd beloond met een 15e plaats van de 38 deelnemers! Ook zij kan dus trots zijn op haar sprongen!

Daarna was het ‘moment supreme’ aangebroken waar vooral de trainsters van DOS zenuwachtig voor waren. Charlotte zou de eerste dubbel salto van DOS op een wedstrijd gaan springen. Na haar eerste twee schroeven, zou die dubbel ook wel moeten lukken. Na een diepe zucht begon Charlotte haar aanloop en sprong ze een huizenhoge dubbel salto uit de minitrampoline, kwam op haar voeten.. maar wist helaas niet te blijven staan. Maar wat een prestatie dat ze deze in ongeveer anderhalve maand heeft geleerd, weet te landen en op een wedstrijd, eh Nederlands Kampioenschap, durft te springen! Alleen dat al is een applaus waard!

Daarna waren Eke en Femke aan de beurt, zij hebben hun zenuwen het langste onder bedwang moeten houden. Ook zij lieten voor hen nieuwe sprongen zien. Vooral de schroef was ook voor hen het meest spannend. Beide meiden hebben deze schroef uitgevoerd en eerst op hun voeten weten te landen. Met open mond zaten zij soms te kijken naar de andere meiden moeilijkere sprongen deden, maar wat zij niet mogen vergeten is dat zij de jongsten zijn in hun categorie. We zijn ontzettend trots, dat jullie dit niveau hebben weten te behalen!

Al met al dus een leerzame, verrassende en vooral leuke wedstrijd om 2014 mee af te mogen sluiten. Alle ouders en familieleden bedankt voor jullie enthousiasme, support en dankbetuigingen op de tribune. En springers, jullie mogen trots zijn op jullie prestatie’s!

Klik hier voor de volledig uitslagen.

Klik hier voor de foto’s.

© 2024 Gymnastiek vereniging DOS Udenhout