03 jun

NK groepsspingen Rotterdam

Gisteren, 2 juni 2018, is tijdens het NK Groepsspringen in Rotterdam het junior mixteam 1 tweede geworden op de Pegasus! Ontzettend knap!

Alle teams hebben een geweldige prestatie geleverd en alle scores van de vorige wedstrijd verbeterd!!!

Daarnaast waren wij de enige die een dubbele salto halve draai op mini lieten zien, tot waar genoegen van het enthousiaste publiek!

Henriette Reinder jureerde haar eerste wedstrijd op Pegasus, ze deed het ontzettend goed! Ook het supportersteam van DOS bedankt voor alle aanmoedigingen.

03 jun

Clubkampioenen turnen 2018 bekend!!!

In het weekend van 26 en 27 mei zijn onze 6e Tino van Loenhout clubkampioenschappen gehouden. In een prettige sfeer heeft iedereen enorm zijn best gedaan om de voorgeschreven en niet-voorgeschreven oefeningen zo goed mogelijk aan de jury te laten zien in aanwezigheid van eigen supporters. De winnaars wonnen een mooie beker. Dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk gemaakt hebben!

Kampioenen in de diverse groepen zijn geworden:

Joy Adams, Marion Taleb, Isis-Ananda Broers, Frederique Melse, Nick Arts, Brent Rossou, Sara van den Berg, Jesse van den Dries, Margriet Hurkmans, Cathelijne Keulemans, Milou van Gastel, Eline Verkuijlen, romy Vermunt, Milou Verhoof, Raf Elias, Lukas Smolders, Guus Wojtas, Laura de Laat, Patricia van Iersel, Ilse Oomen, Danique Mathijssen, Noor de Ruijter, Lotte Mathijssen, Lieve Bressers, Jinte van Maanen, Evelien van Hassel, Lynn van Keulen, Britt Smits, Maud Kabalt, Dieuwertje Bron en Lisa Snijders.

Een tweede plaats bij de diverse groepen is behaald door:

Evie Snijders, Mees Polman, Julia de Kort, Marijn Linnemeijer, Lisa Snijders. Mika Vervoort, Tibbe Leniger, Jessica van Esch, Iris van Dam, Maud Bruynen, Mijntje de Kort, Joy Adams, Eef Mathijsen, Tara van Beerendonk, Matthieu van Kempen, Sven Hoppenbrouwers, Yarek Svejnoga, Rinke van de Loo, Anouk van Gorp, Laura van Esch, Jeske van Roessel, Omnia Kasriouri, Bo van de Ven, Wiesje Bressers, Kim Brekelmans, Nienke van Roessel en Robin Hagemans

Op de derde plaats zijn geëindigd:

Esmee van den Berk, Guus Bergmans, Lotte van Zon, Lisa van den Berg, Madelon Keulemans, Tess van Iersel, Emke Verhoeven, Tony van Schaardenburg, Elke van Velthoven, Anne Versteeg, Nienke Schouten, Lobke Piggen, Jinte van Zwieten en Isabel Luijkx

Vierde plaatsen zijn voor:

Juliette Stohr, Iris van Gerwen, Jolijn Bergman, Senne van Ewijk, Yfke Henst, Manon Bergman, Maud Coppes en Anouk van Velthuysen

 Vijfde plaats is voor:

Anouk de Jong

Een mooi en sportief resultaat!

NB: de cup cake actie was een groot succes.

We hebben veel enthousiaste DOS-ers gehad die met veel plezier heerlijke cup cakes voor ons hebben gemaakt. En bij elkaar hebben we ook nog een mooi bedrag opgehaald van € 417,66  voor onze (toekomstige) airtrack.

Fotograaf: Lisa Verhoeven

 

27 mei

GV DOS heeft een nieuwe prijs!

Wie neemt  de ‘Corriefee’ volgend jaar mee naar huis?

Op de Tino van Loenhout Clubkampioenschappen is op zondag 27 mei de Corriefee Sportiviteitsprijs uitgereikt. Dit jaar heeft Corrie Pijnenburg de naar haar vernoemde prijs ontvangen en volgend jaar zal zij de prijs overhandigen aan een sportief lid.

Corrie Pijnenburg is inmiddels al meer dan 50 jaar lid van GV DOS! Corrie is op vele manieren actief binnen de vereniging geweest.

Naast vele jaren trainster bij de G-Gym, de ouder-kind gym, bij de peuter-kleuters en natuurlijk ook de Ladies-fit is ze ook vele jaren bestuurslid geweest. Binnen het bestuur heeft ze jarenlang de ledenadministratie gedaan. Ook was ze praktijkbegeleidster en coach van onze trainers en hulpleiding tijdens hun opleiding. En naast al deze taken vond ze ook nog tijd voor ons clubblad Dossier, en als er iets van kleding gemaakt moest worden voor een gym- of turn-demonstratie, dan kon je altijd bij Corrie terecht. Dit is maar een kleine opsomming van wat Corrie voor GV DOS allemaal gedaan en betekend heeft.

Daarom had ze al de titel van Erelid van GV DOS , maar sinds eind mei 2018 heeft GV DOS een sportiviteitsprijs naar haar vernoemd: de Corriefee Sportiviteitsprijs!

 

27 mrt

Turnwedstrijden

Zie voor onze turnwedstrijden: http://www.thepictaram.club/instagram/gvdosudenhout

Hieronder volgt een hele kleine impressie.

insta 5

Vandaag is de regiofinale voor de 5e divisie. Lisa Jasmijn en Noa mochten al vroeg aan de slag. Ze zaten in een groep maar het waren twee verschillende categorieën. Het ging erg goed en dat was te zien. Ze begonnen steeds meer te stralen waardoor ze nog beter gingen presteren. Uiteindelijk is Lisa 12de geworden. Jasmijn 7e en Noa 1e.

 

insta 6

Het was tijd voor de regiofinale 4de div. Helaas waren Elke en Fenna geblesseerd en konden niet mee doen. Margriet Laura Inge en Charlotte hebben een super wedstrijd geturnd. Of ze door zijn naar de districtfinale is nog niet bekend. Inge werd 16e Margriet 8e Charlotte 6e en Laura 1e. Super gedaan allemaal.

04 feb

Groepsspringen, Utrecht

Op zaterdag 3 februari 2018 was de plaatsingswedstrijd voor het NK Groepsspringen, de hele dag kwamen de springers van DOS in actie in Utrecht. Zij hebben weer heel wat nieuwe kunsten getoond, lieten zien hun sprongen beter te beheersen en wisten weer wat netter te turnen. Deze toppers turnen allen tijdens het NK van 2 juni in Rotterdam! De springers hebben zichtbaar genoten, zelfs de jury merkte op dat onze gymnasten zoveel plezier hadden! Daar doen we het natuurlijk voor! Wij trainers zijn trots op jullie!

groepsspringenagroepsspringenbgroepsspringendgroepsspringene

04 dec

Piet geholpen tijdens peuter- en kleutergym

Wat hebben de kinderen van de peuter-/kleutergym weer genoten van de Pietengym op 29 december 2017!!
Er kwam een Piet meedoen die ook graag z’n Pietendiploma wilde halen.
De kinderen hebben de Piet heel goed geholpen met het balanceren over de daken en pakjes in de schoorstenen gooien en nog veel meer. Na veel oefenen kon de Piet helemaal alleen over het smalle dak lopen en ontving hij vol trots het Pietendiploma!

pietengym 2017

30 nov

Diploma behaald

Femke Brekelmans heeft haar diploma voor assistent leider 1 gehaald!

Ze vindt het leuk om te assisteren bij de lessen. Ze heeft geleerd en geoefend hoe ze dat allemaal moet doen.

Wil je ook meedoen met turnen? Wil je eens komen kijken? Dan kan dat altijd met een proefles!

Kijk hier op onze website www.gvdos.nl welke turngroepen (voor jong en oud) er zijn en stuur een mail aan info@gvdos.nl

 

IMG_8891 Femke brekelmans

30 nov

Pietengym donderdag 1 en 2

Ook vandaag hebben de meiden van donderdag 1 en 2 pietengym gehad. We zagen knappen kunstjes en de kinderen waren heerlijk aan het genieten.
Voorzichtig lopen over het schuine dak en dan koprollend naar beneden en niet te vergeten als je over de nok van het dak loopt om een pietje op je hoofd naar de overkant te brengen. Ook vlogen de pakjes weer in het rond in de flat.

Het was een gezellige sfeer en een dolle boel met leuke sinterklaas muziek en mooie pietendansjes.

Het was weer erg veel genieten, we zijn klaar voor de sinterklaas avond.

29 nov

Pietengym bij dime1-2-3

Vandaag was het weer tijd voor Pietengym. In het begin van de les kwamen er al veel pietjes naar binnen en begonnen we met twee pieten warming-up dansjes. Het tweede dansje hadden al een groot aantal kinderen op school geoefend, dus die ging extra goed.
Aansluitend hadden we een circuit door hoepels, over blokken en met koprollen, waarbij je een pietje of een cadeautje mee moest nemen.
Daarna mocht iedereen laten zien hoe goed ze over het dak konden lopen, pakjes in schoorstenen kon gooien en pietenkunstjes op de oefenmat. Er werden zelfs pakjes in een flat gegooid.

Als afsluiting lieten we twee pietjes met behulp van een parachutedoek een drie dubbele salto maken, wat bijna lukte. Iedereen had de pietendiploma en de verrassing uit de stoomboot super verdiend!

Het was een super leuke, gezellige pietengym!

©2018 Gymnastiek vereniging DOS Udenhout