07 okt

Het springseizoen is weer goed begonnen!

Met bijna dertig deelnemers was de vereniging goed vertegenwoordigd op de individuele regiowedstrijd.

We wisten maar liefst acht medailles in de wacht te slepen.

Tibbe Leniger, Jessica van Esch, Merijn van Helden en Jesse van den Dries wisten in de top drie te eindigen van de middagwedstrijd. De heren turnden het hoogst haalbare niveau.

In de ochtend vielen Mika Vervoort, Isis Ananda en Lisa Snijders (2x!) in de prijzen! Dit belooft een mooi seizoen te worden!

07 okt

Open gezinsdag GV DOS

Het seizoen is nog maar net begonnen en wij hebben vandaag,  7 oktober, een gezellige gezinsdag achter de rug. Papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broers en zusjes hebben lekker meegedaan!

30 sep

Huldiging kampioenen tijdens ALV

Op 28 september jl. werd de Algemene Ledenvergadering van GV DOS gehouden. In onze ALV hebben we onder andere onze kampioenen gehuldigd!

Onderstaande turners zijn in de prijzen gevallen bij verschillende wedstrijden in de turn- en springsport!

Dames:

 • Laura de Laat
 • Patricia van Iersel
 • Anne Versteeg
 • Ilse Oomen
 • Noe van Ewijk
 • Anne Vermeer
 • Margriet Hurkmans
 • Jasmijn Meeuwisse
 • Lisa Snijders
 • Joanna van Hulten
 • Renske Verbeek
 • Laura van Esch
 • Elke van Velthoven
 • Charlotte Jansen
 • Isis-Ananda Boers
 • Evelien van Hassel
 • Rinke van de Loo
 • Britt van Liempd

 

 

 

 

Springers:

 • Merijn van Helden
 • Tibbe Leniger
 • Jasper van Weezenberg
 • Mika Vervoort
 • Guusjes Jespers
 • Guus Bergmans
 • Kim Brekelmans
 • Femke Reijnders
 • Sara van den Berg

Tijdens de ALV hadden we maar liefst elf  jubilarissen: Nick Arts, Lisa van den Berg, Isis-Ananda Boers, Yarek Szejnoga, Anne Vermeer, Patricia van Iersel, Yannick de Kort en Tony van Schaardenburg. Allen zijn 12,5 jaar lid van DOS.

25 jaar lid zijn: Jeroen van Gastel en Luuk Groot.

Maar liefst 40 jaar lid is: Jan Pijnenburg!

De avond werd afgesloten met een borrel.

03 jul

GV DOS neemt afscheid van trainster Benja van Beerendonk

Op dinsdag 3 juli 2018 hebben wij, de vereniging GV DOS,  afscheid genomen van Benja van Beerendonk. Benja heeft jaren lessen gegeven of dinsdag en donderdag. De laatste jaren was zij verantwoordelijk voor de dinsdagse lessen 1, 2 en 3. Ook heeft Benja de ledenadministratie verzorgd en is zijn hulpleidster geweest op donderdag 4 en vrijdag 2.

We zijn heel blij, dankbaar en ook trots dat Benja zoveel jaren zich met plezier en enthousiasme heeft ingezet voor  GV Dos. Wij wensen haar een fijne toekomst toe!

Zie hier hoe Benja wordt overladen met cadeaus en lieve knuffels van de kinderen. Hartverwarmend om te zien!!

27 jun

Afsluitende les dime1+2+3 en dome 1+2+3 Puzzelspel in de duinen

26 juni 2018

Om 17.00 uur was iedereen bij Bosch en Duin en liepen we met 90 turnsters en 15 (hulp)leid(st)ers naar de duinen. Er werden 9 groepen gemaakt, waarbij uit alle turnlessen meisjes bij elkaar zaten. Nadat de groepen zich hadden verdeeld over de duinvlakte ging het puzzelspel van start. Elk groepje had 10 puzzelstukjes. Van deze stukjes was er maar één stukje bij met een kruis achterop. Met dit stukje moest het groepje hun eigen puzzel gaan leggen. Alle andere puzzelstukjes hoorden bij de andere puzzels van de andere groepjes. Het was dus de bedoeling dat de meiden bij andere groepjes puzzelstukjes gingen halen, want daar lagen hun 8 andere puzzelstukjes. Om het halen van de stukjes niet te makkelijk te maken had je een leven (wasknijper aan je mouw). Als dit leven werd afgepakt, dan moest je het puzzelstukje wat je had inleveren. En moest je dus opnieuw je best doen om een puzzelstukje bij je eigen post te krijgen.

In het begin was het nog moeilijk om de goede stukjes te vinden, maar uiteindelijk was het één groep gelukt om de puzzel compleet te maken!

Nadat we met z’n allen iets hadden gedronken en chips hadden gegeten speelden we het spel opnieuw. Omdat nu iedereen precies wist wat de bedoeling was ging het leggen van de puzzels veel sneller. Op het laatste moment was het nog spannend wie er als eerste klaar was. Het groepje met de brug-puzzel was het snelste!

Moe maar voldaan liepen we met z’n allen terug naar de parkeerplaats, waar de ouders al stonden te wachten.

Dankzij alle hulp was het een erg leuke afsluitende activiteit. SUPER BEDANKT VOOR JULLIE HULP!!

Ik heb heel erg genoten en voor zover ik de reacties al heb gehoord geldt dat voor iedereen.

Volgende week is er nog één laatste lesweek en dan VAKANTIE!

Groetjes Benj@

Zie voor foto’s: https://nl-nl.facebook.com/gvdosudenhout

 

24 jun

Medailleregen in Ahoy Rotterdam

Tijdens het Nederlands Kampioenschap Individueel springen in Ahoy Rotterdam weet GVDOS Udenhout met maar liefst 24 deelnemers zes medailles binnen te slepen!

Op het hoogste niveau (A)  behaalde Mika Vervoort het zilver en brons. Ook is er brons voor Merijn van Helden. Op niveau B behaalde Tibbe Leniger het zilver en Guusje Jespers en Guus Bergmans namen het brons mee naar huis.

Alle springers hebben afgelopen jaar veel geleerd. Nog nooit was GVDOS met zo’n aantal vertegenwoordigd op een individuele springwedstrijd.  Daarbij waren de sprongen die zij deden ook veel spectaculairder dan vorig jaar! De sfeer was super en iedere springer werd luid aangemoedigd door zijn trainingsmaatjes.

 

03 jun

NK groepsspingen Rotterdam

Gisteren, 2 juni 2018, is tijdens het NK Groepsspringen in Rotterdam het junior mixteam 1 tweede geworden op de Pegasus! Ontzettend knap!

Alle teams hebben een geweldige prestatie geleverd en alle scores van de vorige wedstrijd verbeterd!!!

Daarnaast waren wij de enige die een dubbele salto halve draai op mini lieten zien, tot waar genoegen van het enthousiaste publiek!

Henriette Reinder jureerde haar eerste wedstrijd op Pegasus, ze deed het ontzettend goed! Ook het supportersteam van DOS bedankt voor alle aanmoedigingen.

03 jun

Clubkampioenen turnen 2018 bekend!!!

In het weekend van 26 en 27 mei zijn onze 6e Tino van Loenhout clubkampioenschappen gehouden. In een prettige sfeer heeft iedereen enorm zijn best gedaan om de voorgeschreven en niet-voorgeschreven oefeningen zo goed mogelijk aan de jury te laten zien in aanwezigheid van eigen supporters. De winnaars wonnen een mooie beker. Dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk gemaakt hebben!

Kampioenen in de diverse groepen zijn geworden:

Joy Adams, Marion Taleb, Isis-Ananda Broers, Frederique Melse, Nick Arts, Brent Rossou, Sara van den Berg, Jesse van den Dries, Margriet Hurkmans, Cathelijne Keulemans, Milou van Gastel, Eline Verkuijlen, romy Vermunt, Milou Verhoof, Raf Elias, Lukas Smolders, Guus Wojtas, Laura de Laat, Patricia van Iersel, Ilse Oomen, Danique Mathijssen, Noor de Ruijter, Lotte Mathijssen, Lieve Bressers, Jinte van Maanen, Evelien van Hassel, Lynn van Keulen, Britt Smits, Maud Kabalt, Dieuwertje Bron en Lisa Snijders.

Een tweede plaats bij de diverse groepen is behaald door:

Evie Snijders, Mees Polman, Julia de Kort, Marijn Linnemeijer, Lisa Snijders. Mika Vervoort, Tibbe Leniger, Jessica van Esch, Iris van Dam, Maud Bruynen, Mijntje de Kort, Joy Adams, Eef Mathijsen, Tara van Beerendonk, Matthieu van Kempen, Sven Hoppenbrouwers, Yarek Svejnoga, Rinke van de Loo, Anouk van Gorp, Laura van Esch, Jeske van Roessel, Omnia Kasriouri, Bo van de Ven, Wiesje Bressers, Kim Brekelmans, Nienke van Roessel en Robin Hagemans

Op de derde plaats zijn geëindigd:

Esmee van den Berk, Guus Bergmans, Lotte van Zon, Lisa van den Berg, Madelon Keulemans, Tess van Iersel, Emke Verhoeven, Tony van Schaardenburg, Elke van Velthoven, Anne Versteeg, Nienke Schouten, Lobke Piggen, Jinte van Zwieten en Isabel Luijkx

Vierde plaatsen zijn voor:

Juliette Stohr, Iris van Gerwen, Jolijn Bergman, Senne van Ewijk, Yfke Henst, Manon Bergman, Maud Coppes en Anouk van Velthuysen

 Vijfde plaats is voor:

Anouk de Jong

Een mooi en sportief resultaat!

NB: de cup cake actie was een groot succes.

We hebben veel enthousiaste DOS-ers gehad die met veel plezier heerlijke cup cakes voor ons hebben gemaakt. En bij elkaar hebben we ook nog een mooi bedrag opgehaald van € 417,66  voor onze (toekomstige) airtrack.

Fotograaf: Lisa Verhoeven

 

27 mei

GV DOS heeft een nieuwe prijs!

Wie neemt  de ‘Corriefee’ volgend jaar mee naar huis?

Op de Tino van Loenhout Clubkampioenschappen is op zondag 27 mei de Corriefee Sportiviteitsprijs uitgereikt. Dit jaar heeft Corrie Pijnenburg de naar haar vernoemde prijs ontvangen en volgend jaar zal zij de prijs overhandigen aan een sportief lid.

Corrie Pijnenburg is inmiddels al meer dan 50 jaar lid van GV DOS! Corrie is op vele manieren actief binnen de vereniging geweest.

Naast vele jaren trainster bij de G-Gym, de ouder-kind gym, bij de peuter-kleuters en natuurlijk ook de Ladies-fit is ze ook vele jaren bestuurslid geweest. Binnen het bestuur heeft ze jarenlang de ledenadministratie gedaan. Ook was ze praktijkbegeleidster en coach van onze trainers en hulpleiding tijdens hun opleiding. En naast al deze taken vond ze ook nog tijd voor ons clubblad Dossier, en als er iets van kleding gemaakt moest worden voor een gym- of turn-demonstratie, dan kon je altijd bij Corrie terecht. Dit is maar een kleine opsomming van wat Corrie voor GV DOS allemaal gedaan en betekend heeft.

Daarom had ze al de titel van Erelid van GV DOS , maar sinds eind mei 2018 heeft GV DOS een sportiviteitsprijs naar haar vernoemd: de Corriefee Sportiviteitsprijs!

 

27 mrt

Turnwedstrijden

Zie voor onze turnwedstrijden: http://www.thepictaram.club/instagram/gvdosudenhout

Hieronder volgt een hele kleine impressie.

insta 5

Vandaag is de regiofinale voor de 5e divisie. Lisa Jasmijn en Noa mochten al vroeg aan de slag. Ze zaten in een groep maar het waren twee verschillende categorieën. Het ging erg goed en dat was te zien. Ze begonnen steeds meer te stralen waardoor ze nog beter gingen presteren. Uiteindelijk is Lisa 12de geworden. Jasmijn 7e en Noa 1e.

 

insta 6

Het was tijd voor de regiofinale 4de div. Helaas waren Elke en Fenna geblesseerd en konden niet mee doen. Margriet Laura Inge en Charlotte hebben een super wedstrijd geturnd. Of ze door zijn naar de districtfinale is nog niet bekend. Inge werd 16e Margriet 8e Charlotte 6e en Laura 1e. Super gedaan allemaal.

©2018 Gymnastiek vereniging DOS Udenhout